Новини

image

Тиждень точних наук у НВК "Гармонія"

Минулий тиждень точних наук у НВК "Гармонія" видався надзвичайно цікавим та пізнавальним. Учителі математики, інформатики та фізики підготували для учнів незвичайні, захоплюючі конкурси, квести та вікторини.
Розпочався тиждень квестом, популярною зараз розвагою, яку люблять і дорослі, і, тим паче, діти. Учні, розподілені на 4 команди, вирішували цікаві головоломки та завдання зі знання точних наук, які приготували для них учителі. Для того, щоб виграти конкурс, необхідно було подорожувати із пункта в пункт, де для учасників були сховані підказки. Тільки розгадавши головоломку попереднього рівня, команда могла переходити на інший. 
Квест дуже сподобався всім учасникам змагань. Вони змогли проявити свої знання, ерудицію та винахідливість.
Наступним етапом тижня точних наук стали "Цікаві досліди з фізики". Їх планувалося провести для учнів 5 класу, з метою заохочення до вивчення фізики у майбутньому. Але феєричність і незвичність цього дійства, зібрали до класу майже всіх учнів старшої школи. Всім хотілося на власні очі побачити фізичні "фокуси" та взяти в них участь. На уроці провели дослідження з таких тем: підтвердження існування атмосферного тиску, залежність температури кипіння від тиску, будова речовин, явище дифузії та ще багато інших. 
І, завершився тиждень точних наук "Інтелектуальним кафе". Учні розподілилися на три команди та зайняли свої "столики" в кафе. В меню були такі блюда, як: салат "Математичний вінегрет", олів'є "Речовина", "Алгебраїчна уха", "Фізичний борщ", "Молекулярне пюре", "Інформаційний коктейль" та інші. Учасникам пропонувалося вибрати "страву" на свій смак та відповісти на питання з фізики, математики та інформатики. У ході конкурсу учні перевірили свої знання із вказаних предметів, дізналися багато нового та спробували свої сили у командній грі.
Загалом, тиждень пройшов весело, цікаво та пізнавально, залишивши багато позитивних вражень у дітей та вчителів

Повний фотозвіт на нашій сторінці у Facebook https://www.facebook.com/uvkgarmoniya/photos/pcb.558232737888284/558231934555031/?type=3&theater